Thursday, January 13, 2022

Arbete citerad uppsats

Arbete citerad uppsats



För källor med två författare, använd båda fullständiga författarnamnen i prosa e. Efternamn förnamn. Byggandet av Okayamas slottskomplex slutfördes och slottet fungerade som bostad för lokala daimyo feodalherrar under hela Edo-perioden XVII-XIX-talet. Antal författare Hänvisning i text Verk Citerad post 1 författare Moore 37 Moore, Jason W. Detta hjälper läsaren att se var en post slutar och nästa börjar. Om du har några funderingar eller arbete citerad uppsats angående orderläggning, arbete citerad uppsats, du kan alltid kontakta vårt supportteam och få ett snabbt svar. en bok, en film, en tidskrift, en webbplats är istället kursiverade.





Innehållsförteckning



Riktlinjerna för att citera en uppsats i MLA-format liknar dem för att citera ett kapitel i en bok. Inkludera författaren till uppsatsen, titeln på uppsatsen, arbete citerad uppsats, samlingens namn om uppsatsen tillhör någon, samlingens redaktör eller andra bidragsgivare, arbete citerad uppsats, publikationsinformationen och sidnumret s. Sist, första M. Senast, Förlag, publicerat år, sidnummer. WebbplatstitelURL om tillämpligt. Gupta, Sanjay. Uppsatsdatabas, www. Klicka här för att citera en uppsats via ett EasyBib-citatformulär.


Mallarna för citat i text och en post med citerade verk för uppsatskällor och några exempel ges nedan:. För citat i prosa, använd författarens för- och efternamn vid den första förekomsten. För efterföljande citat, använd endast efternamnet s. Inom parentes, använd alltid endast författarens efternamn. Rubriken på kapitlet är omgiven av dubbla citattecken och använder skiftläge. Bokens eller samlingstiteln anges i kursiv stil och använder skiftläge. Efternamn förnamn. Cafarelli, Annette Wheeler. State U i New York P, s. För att citera en uppsats i MLA-stil måste du ha grundläggande information inklusive författaren, uppsatsens titel, boktiteln, redaktörens utgivningsår, förlaget och sidnummer.


Mallarna för citat i prosa, parenteser, arbete citerad uppsats, och verk-citerade-listposter för en uppsats av flera författare, och några exempel, ges nedan:. Arbete citerad uppsats källor med två författare, använd båda fullständiga författarnamnen i prosa e. För källor med två författare, använd två efternamn, t.ex, arbete citerad uppsats. Titeln på uppsatsen är omgiven av dubbla citattecken och använder skiftläge. Efternamn, förnamn, et al. Strine, Mary M. Phillips och Julia T. Wood, södra Illinois UP, pp. Ladda upp ett papper för att kontrollera om det finns plagiat mot miljarder källor och få avancerade skrivförslag för tydlighet och stil. Komma igång. Vissa funktioner kräver en modern webbläsare för att fungera.


Använd en annan webbläsare, som FirefoxChromeor Safari. MLA-formateringsguide MLA-formatering Abstrakt kommenterad bibliografi Bibliografi Blockcitat Containers et al Användning Fotnoter In-text Citeringar Parafrasering av sidnummer Exempelpapper Titelsida Arbetar Citerade MLA 8-uppdateringar MLA 9-uppdateringar Visa MLA-guide. Citatexempel Bibelbok Bokkapitel Arbete citerad uppsats E-bok Bilder Intervju Journal Artikel Tidskrift Artikel Tidningsartikel Sång Webbplats Webbplats ingen författare YouTube Visa alla MLA-exempel. Hur användbart var detta inlägg? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!


Vi beklagar att det här inlägget inte var användbart för dig! Låt oss förbättra detta inlägg! Berätta för oss arbete citerad uppsats vi kan förbättra det här inlägget? Skicka feedback. Hur citerar jag mina källor i en arbete citerad uppsats i MLA-format? Hur citerar jag en uppsats i MLA-format? Citation Basics. Plagiatkontroll Ladda upp ett papper för att kontrollera om det finns plagiat mot miljarder källor och få avancerade skrivförslag för tydlighet och stil.





uppsats om att läsa böcker



En företagsförfattare kan ibland listas istället för en individ. När ingen författare är listad för en källa börjar posten Verk som citeras istället med källtiteln. Oxford Classical Dictionary. Tittlarna på källor och behållare skrivs alltid i rubriker och alla större ord med versaler. Källor som ingår i ett större verk e. ett kapitel i en bok, en artikel i en tidskrift, en sida på en webbplats är omgivna av citattecken. Titlarna på fristående källor e. en bok, en film, en tidskrift, en webbplats är istället kursiverade. En titel i containerpositionen är alltid kursiverad. Om en källa inte har någon titel, ge en beskrivning av källan istället. Endast det första ordet i den här beskrivningen är versaler, och inga kursiveringar eller citattecken används.


Se här för information om formatering av kommentarer i en bibliografi med MLA-kommentarer. Om din lista över citerade verk innehåller mer än ett verk av en viss författare, ordna dessa källor alfabetiskt efter titel. I stället för författarelementet, skriv tre em-streck för varje källa som listas efter den första. Detsamma gäller verk av samma grupp av författare; ersätt författareelementet med tre em-streck för efterföljande källor. Ibland börjar flera bidrag med samma författare, men i kombination med olika medförfattare. Verk av endast författaren bör komma först, sedan verk av två författare och slutligen verk av tre eller flera författare.


Om det inte finns någon författare, alfabetisera källan baserat på verkets titel. Ignorera artiklarna a, och an i alfabetiseringssyfte. Om en titel börjar med en siffra, alfabetisera den i alfabetisk ordning som du skulle göra om numret var stavat. MLA Works Cited listar alla källor som du citerade i din uppsats. Varje post innehåller källans författare, titel och publiceringsinformation. Enligt riktlinjerna för MLA-format bör Works Cited-sidorna se ut så här:. För att tillämpa ett hängande indrag på din referenslista eller Works Cited-lista i Word eller Google Docs, följ stegen nedan. När det hängande indraget tillämpas, för varje referens, är varje rad utom den första indragen. Detta hjälper läsaren att se var en post slutar och nästa börjar. En standard MLA Works Cited-post är strukturerad enligt följande:.


I MLA Style , om en källa har två författare, nämn båda författarna i ditt citat i texten och i Works Cited-posten. Om det finns tre eller fler författare, nämn endast den första författaren, följt av et al. MLA-stil använder skiftläge, vilket betyder att alla huvudord substantiv, pronomen, verb, adjektiv, adverb och vissa konjunktioner är versaler. Detta gäller såväl källors titlar som titeln på och underrubriker i din uppsats. Använd MLA-stil med versaler även när den ursprungliga källtiteln använder olika versaler. Sök efter boktitel, webbadress eller tidskrifts-DOI för att automatiskt generera felfria citat, eller citera manuellt med de enkla citeringsformulären.


Hur skulle jag citera en författare med två efternamn, både i texten och på min citerade sida. Hennes efternamn är inte avstavade - Linda Rodriguez McRobbie. Skulle det vara: McRobbie, Linda Rodriguez eller skulle båda efternamnen komma före hennes förnamn? Jag behöver citera en bok men bara en del, låt oss säga kapitel 1 till 4 av 8 kapitel. Behöver jag citera varje kapitel separat med boken som en behållare, eller är det tillräckligt att citera boken i sin helhet och bara lägga till sidintervallet för dessa kapitel? Firbas, Jan. Cambridge University Press, s. Du bör inkludera publiceringsdatumet för versionen av källan du använde, så den senaste som anges i din version av källan. Larsen, Nella. Penguin Classics, hur skulle jag citera kommentarerna av Leslie S.


Originalromanen är skriven av Neil Gaiman... MLA ger inte specifikt ett exempel på den här typen av citat, men jag skulle föreslå att du citerar kommentarerna ungefär så här:. Klinger, Leslie S. De kommenterade amerikanska gudarna. Roman av Neil Gaiman, William Morrow, För att citera en tweet anger du namnet på kontot eller personens namn om det är känt , sedan står kontot inom hakparenteser, sedan tweetens text, sedan " Twitter " och slutligen datumet och URL. Till exempel:. Biden, Joe [ JoeBiden]. Vi har fortfarande mer att göra, men återhämtningen går framåt även inför en pandemi. Måste vi citera en utgivare av en tidskriftsartikel ifall den är tillgänglig? Eller förlag ingår bara i böcker? Nej, MLA säger att du inte behöver ge utgivaren av en tidskriftsartikel eller andra artiklar som de i tidskrifter, tidningar, etc.


Detta beror på att bara att ge tidskriftens namn vanligtvis ger tillräckligt med information för att hitta artikeln. Ska vi skriva hela namnet med kommatecken som skiljer orden åt? Du bör i allmänhet inkludera tillräckligt med information för att identifiera platsen. Vanligtvis är det bara staden och landet Rabat, Marocko. För platser inom USA kan det vara staden och staten Boston, Massachusetts. Du bör vanligtvis inte inkludera mindre områden som regioner i en stad. Nej, en fysisk plats listas endast i MLA-stil för källor som du upplevt personligen, t.ex. ett konstverk på ett museum, en liveföreläsning, en musikalisk föreställning. Du inkluderar inte detta för böcker, artiklar och andra tryckta källor.


Hur citerar vi namnen på översättare och redaktörer[börjar vi med deras förnamn? Om antalet överstiger två? I de fall där en redaktör eller översättare är listad i författarens position i början , men deras namn är omvänt. Och ja, översättare och redaktörer följer samma regler som författare när det gäller användningen av "et al. Du kan se exempel på hur man listar översättare och redaktörer i en Works Cited-post här. Tänk om källan för citat i texten är en översatt? vars efternamn kommer att vara författares eller översättares? Namnet som ingår i citatet i texten är alltid det som anges i början av inlägget Works Cited.


Med ett översatt verk är det vanligtvis originalförfattaren som listas först, och därför även i citatet i texten. Om du till exempel har listat översättaren först i posten Works Cited, om den ursprungliga författaren är okänd eller om fokus för din analys ligger på den specifika översättningen, visas översättarens efternamn i citatet i texten. Vi har en artikel som förklarar hur man citerar en film i MLA. Hoppas det hjälper! Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen.


Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Home Knowledge Base MLA Style Hur du formaterar din MLA Works Cited-sida. Så här formaterar du din MLA Works-sida Publicerad den 7 juni av Shona McCombes. Webbsida Bok Tidskriftsartikel Tidningsartikel Video Mer Tidskriftsartikel Encyclopedia entry Dictionary entry. Innehållsförteckning Formatera sidan med citerade verk Exempel på citerade verk Författare och titlar i listan över citerade verk Ordna listan över citerade verk Vanliga frågor om citerade verk. Få feedback om språk, struktur och formatering Professionella redaktörer korrekturläser och redigerar din uppsats genom att fokusera på: Akademisk stil Vaga meningar Grammatik Stilkonsekvens Se ett exempel. Coates, Ta-Nehisi. Between the World and Me: Notes on the First Years in America.


Webbplatstitel , URL om tillämpligt. Gupta, Sanjay. Uppsatsdatabas, www. Klicka här för att citera en uppsats via ett EasyBib-citatformulär. Mallarna för citat i text och en post med citerade verk för uppsatskällor och några exempel ges nedan:. För citat i prosa, använd författarens för- och efternamn vid den första förekomsten. För efterföljande citat, använd endast efternamnet s. Inom parentes, använd alltid endast författarens efternamn. Rubriken på kapitlet är omgiven av dubbla citattecken och använder skiftläge. Bokens eller samlingstiteln anges i kursiv stil och använder skiftläge. Efternamn förnamn. Cafarelli, Annette Wheeler. State U i New York P, , pp. För att citera en uppsats i MLA-stil måste du ha grundläggande information inklusive författarens, uppsatstiteln, bokens titel, redaktören, utgivningsår, förlag och sidnummer.


Mallarna för citat i prosa, citat inom parentes och poster med citerade verk för en uppsats av flera författare, och några exempel, ges nedan:. För källor med två författare, använd båda fullständiga författarnamnen i prosa e. För källor med två författare, använd två efternamn, t.ex. Titeln på uppsatsen är omgiven av dubbla citattecken och använder skiftläge. Efternamn, förnamn, et al. Strine, Mary M. Phillips och Julia T.

No comments:

Post a Comment