Friday, March 18, 2022

Uppsatser om familjesystemteori

Uppsatser om familjesystemteori



Författarna till artikeln är kända psykologer. Familjekologi familjen är ord: Längd: 8 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Återigen, familjesystemteoretiska uppsatser, detta uttalande är bara en del... Referenser Bates, K. Huvudsyftet med strukturell familjeterapi är att förhindra att sekvenser upprepas genom att eftertrakta familjernas hierarkiska strukturer. Bowlby, J. Levande varelser av alla slag är kapabla att ta in och införliva nya element samtidigt som de utvisar det gamla. Elational etik förlitar sig mycket på nivån av förtroende i relationen.





Få professionell hjälp och frigör din tid för viktigare kurser



Family Systems Theory: Vignette II Diskussion om vad som händer i den här familjen Claudia och Margaret hade utsatts för våld i unga år och är därför benägna att begå aggressivitet, med chans att utveckla mer symtom som ångest, aggression, familjesystemteoretiska uppsatser, depression och låg självkänsla, jämfört med dem som ledde en våldsfri barndom. Att vara offer för och utsatt för familjevåld under barndomsåren kan göra Claudia och Margaret till offer eller förövare. Margaret var ett offer för våld när hon var ung och tog till aggression som ett sätt att lösa konflikter i sina relationer; hennes personlighetsstruktur innehåller skam, ilska och skuld.


Claudia, som också blivit utsatt i barndomen, kan inte reglera sina känslor, familjesystemteoretiska uppsatser, särskilt ilska och uppvisar mer tolerans mot intima övergrepp av vuxna. Eftersom de båda utsattes för eller utsattes för övergrepp uppvisar de inte bara aggressiva beteenden, utan har också ineffektiva sätt att hantera och... Effekter av exponering för övergrepp och våld i barndomen på vuxenanknytning och våld i hemmet i kvinnors samkönade relationer Doktorsavhandling, Seton Hall University. Kolko, D. Alternativ för familjer: En kognitiv beteendeterapi: en översikt och ett fallexempel. I Evidensbaserade metoder för behandling av misshandlade barn s.


Springer Nederländerna. Trepper, T. Lösningsfokuserad terapibehandlingsmanual för att arbeta med individers forskningskommitté för den lösningsfokuserade kortterapiföreningen. Hämtad juli, 23, Familjeinteraktioner Familjen Harrison i filmen "Stepmom" består av pappan Luke Harrison, spelad av Ed Harristhe ex-fru och mamma Jackie Harrison, spelad av Susan Sarandon, dottern Anna Harrison, spelad av Jena Malonethe son Ben Harrison , spelad av Liam Aiken och den snart blivande styvmamma Isabel Kelly, spelad av Julia oberts. Barnens naturliga mamma och ex-fru blir medveten om att hon har cancer, ett antal behandlingar prövas, men till slut måste alla inse att sjukdomen kommer att ta slut i hennes liv inom kort.


Annas och Bens föräldrar har skilt sig, och deras pappas flickvän, Isabel – en singel, framgångsrik professionell fotograf – bor hos dem. Isabels ansträngningar för att ge barnen ett bra moderskap möts av deras motstånd överallt – förståeligt nog vill barnen ha sina föräldrar tillsammans igen. Ganong et al. Styvmamma [film]. USA: TriStar Pictures och Columbia Pictures. Cox, M. Familjer som system. Annual Review of Psychology, 48, Deater-Deckard, K. Syskonrelationer och social-emotionell anpassning i olika familjesammanhang. Social utveckling, 11 4. Ganong, L, familjesystemteoretiska uppsatser. Mönster för utveckling av styvbarn-styvförälderrelationer.


Journal of Marriage and Family, 73, familjesystemteoretiska uppsatser, doi: Rådgivningsteorier Postmodern och familjesystemteorinsyn Det har funnits ett betydande intresse för forskning om missbruksproblem; därav de många vetenskapliga studierna i frågan. Många av studierna inom detta område slutar med samma slutsatser; begreppet missbruk är komplicerat. Komplexiteten härrör delvis från den effekt det har på drogmissbrukaren ur olika perspektiv, såsom psykologiska, sociala, biologiska och beroendets inverkan på socialrätt, ekonomi och politik. Å andra sidan uppfattar psykologer drogberoende som en sjukdom. Ur en religiös världsbild är beroende en synd.


Därför är det möjligt att se missbruk från en medicinsk, beteendemässig och andlig vinkel. Som sagt, begreppet familjesystemteoretiska uppsatser är komplext, och det finns många definitioner av beroende som återspeglar komplexiteten i fenomenet Sremac. Framför allt visar alla definitioner av missbruk en negativ bedömning av missbruk, men på grund av... Referenser Caldwell, K. Undervisning Uppsatser om familjesystemteori Systemteori: ett utvecklings-konstruktivistiskt perspektiv. Samtida familjeterapi, familjesystemteoretiska uppsatser, 32 1 Gruber, K. Ett familjeperspektiv för drogmissbruk: konsekvenser från litteraturen. Journal of Social Work Practice in the Addictions, 6 11 -- Systemteorin används faktiskt av vissa utövare inom socialt arbete och rådgivning inom våld i hemmet genom att vara packad inom tillvägagångssättet "familjesystemteori" e.


Detta tillvägagångssätt menar att familjen är ett holistiskt system där alla delar är oupplösligt och holistiskt sammanflätade och varje familjemedlem påverkar den andra. Skolan och samhället familjesystemteoretiska uppsatser externa system -- påverkar också familjen, och i sin tur har de enskilda familjemedlemmarna en inverkan på dessa externa system. Att tro att alla orsaker och familjesystemteoretiska uppsatser har ömsesidig inverkan, systemteori förutsätter också cirkulär kausalitet där inte bara flera orsaker anstiftar ett problem, utan ett problem kan i praktiken uppstå i flera orsaker. Våld i hemmet, till exempel av att en make attackerar andra, påverkar barn negativt, familjesystemteoretiska uppsatser, vilket leder till dåliga akademiska studier, vilket min negativa påverkan på lärarens betyg, familjesystemteoretiska uppsatser skolan och så vidare.


Teorin om familjesystem undviker också att märka beteenden som bra och dåliga, eftersom de ser dem som en faktor av yttre element som geografi eller tid som ofta ligger utanför individens kontroll och ofta bortom hans eller hennes medvetenhet också. Att ta detta i åtanke gör det möjligt för kuratorn att inte bara vara mer empatisk och förstå klienten utan också hjälpa till att frigöra klienten från skuldkänslor angående hans aktiviteter och visa honom hur man effektivt kan minska sitt negativa beteende på ett själveffektivt sätt. Att ändra det kommer i sin tur inte bara att göra hans eget liv och liv för dem som står honom närmast lyckligare, utan han kommer också att påverka livet för otaliga påverkade andra positivt. Systemteorin, när den tillämpas på behandling av våld i hemmet, kan också vara till hjälp eftersom den inte bara behandlar första ordningens nivåer utan ger förståelse för, och undersökningar under, till andra ordningens nivåer också.


Gärningsmannen till exempel, familjesystemteoretiska uppsatser, kan lära sig nya kommunikationsförmåga men inflytandet från hans kulturella internaliseringar när det gäller kvinnlig förmodad underlägsenhet förblir oförändrad. Systemteori, å andra sidan, kan hjälpa klienten att inse roten till sina perspektiv och på så sätt få en större och mer bestående inverkan på honom. Detta skulle leda till en andra ordningens förändring där den underliggande logiken tas upp, vilket leder till att man och partner påverkar ett hälsosammare förhållande. Det är på detta sätt som jag ser systemteorin som ett kraftfullt bidrag till att lindra våld i hemmet. Boken är grundlig och indelad i tjugo kapitel som täcker skalan av familjeterapiteori och särskilt praktik.


Med andra ord, ingen individ kan förstås eller hjälpas utan att uppmärksamma familjesituationen, dess dynamik och dess roll i identitetsbildning och coping. Författarna diskuterar dysfunktionella familjesystem via en fallstudie. Författarna väver sina personliga familjesystemteoretiska uppsatser och erfarenheter genom hela fallstudien, familjesystemteoretiska uppsatser, som rör och försämrar berättelsen, men som också ger en nödvändig... Referenser Napier, A. Familjedegeln. New York: Houghton Mifflin. Dess affärsallianser har lyckats på grund av Starbucks tidigare möte och kompromisslösa principer. När Starbucks skapade ett licensavtal med Kraft Foods, Inc.


Och till och med Storbritannien. Om Starbucks inte hade de primära egenskaperna för vad de letar efter i en allians, kanske det inte hade varit lika effektivt i sitt samarbete med Kraft Foods eller någon annan partner. Om Kraft Foods, Inc. inte hade samma företagsperspektiv och mål som Starbucks hade, skulle Starbucks inte ha gjort affärer med dem. Starbucks har varit... Referenser Beer, S. Diagnostisera systemet för organisationer. New York, familjesystemteoretiska uppsatser, NY: Wiley. Harrison, M. Diagnostisering av organisationer: metoder, modeller och processer Tillämpade metoder för social forskning 3:e upplagan. Berlin: Sage Publications. Davidson, M. Individuell mångfald och psykologi i organisationer. Hoboken, NJ: John Wiley.


Smith-Acuna, S. Systemteori i aktion: Tillämpningar på individ, par, familjesystemteoretiska uppsatser, och familjeterapi. Systemteorin gör flera antaganden som är användbara för att förstå åringens beteende: Tillståndet eller tillståndet för ett system, vid en viss tidpunkt, är en funktion av interaktionen mellan det och miljön där det verkar. Individer både påverkar sin miljö och påverkas av dem. Processer av ömsesidig påverkan skapar förändring och utveckling. Helheten är större än familjesystemteoretiska uppsatser av dess delar. Mer än något annat är den verkliga frågan ett familjegränsproblem där det hierarkiska delsystemet inte hade en...


Verk som citeras Broder arresterad i flickmord, 4. Mänskligt beteende i den sociala miljön. Itasca, IL F. Peacock Publishers, Inc. Studenter i familjeåldern med inlärningssvårigheter Effekten av familjemotivation på studenter i högskoleåldern med inlärningssvårigheter kan vara en avgörande faktor när det gäller studentens framgång eller misslyckande. Studenter i högskoleåldern med inlärningssvårigheter har uppenbarligen mer omedelbara behov i samarbetsmiljöer jämfört med vanliga studenter. Lärare kan inte bara säga åt eleven att bara sitta ner och läsa fem kapitel av Freud.


När det finns uppenbara underliggande problem måste familjen, lärarna och eleverna själva arbeta närmare tillsammans för att nå önskade positiva resultat. Positiv feedback är en viktig del av familjesystemteoriprocessen. Feedback i det här fallet är en process där familjen, och eventuellt det inblandade lärarteamet, alla arbetar tillsammans för att reglera tankeprocessen för en student i högskoleåldern med inlärningssvårigheter. Denna process innehåller också uppfattningen att positivt självprat från en student i högskoleåldern med någon form av inlärningssvårigheter är en nödvändig komponent för pedagogisk framgång.


Self-talk hjälper dem att övervaka sin egen produktion.





problemlösning uppsatser exempel



Sjukskötersketeori Framework Attachment Theory erkänner beroende genom anknytningsteori Påverkar reglering och beroendehantering Hantering av beroende som en anknytningsstörning Den första fasen av terapibegrepp Autonomi Beneficence Nonmaleficence Omvårdnadsteori Framework Förskingring av receptbelagda läkemedel i USA av tonåringar växer i tonåringar. Med hjälp av en omvårdnadsteoretisk ram granskas omfattningen av problemet med receptbelagda läkemedel bland tonåringar. Lika olika till manifestationer av missbruk är olika psykologiska teorier som försöker förklara och behandla problemet. Hardy kunde undersöka fyra traditionella modeller för att erkänna alkoholism social inlärningsteori, spänningsreduktionsteori, personlighetsteori och interaktionsteori, förutom fem teoretiska modeller som utvecklades när de skrevs.


Ett tillvägagångssätt för att behandla och förstå beroende som har skapat en enorm mängd forskning under nuvarande decennier, och som visar ett stort löfte om effektiv... Referenser Caplan, J. Neuropsykiatriska effekter av receptbelagda läkemedelsmissbruk. Neuropsychology Review, 17 3 , Elkashef, A. Förebyggande och behandling av missbruk. Psychiatric Times, Fischer, B. Att bedöma prevalensen av icke-medicinskt receptbelagd opioidanvändning i den allmänna kanadensiska befolkningen: metodologiska frågor och frågor. Canadian Journal of Psychiatry, 55 9 , Flores, P.


Grupppsykoterapi och neuroplasticitet: Ett anknytningsteoretiskt perspektiv. International Journal of Group Psychotherapy, 60 4 , Inledning Barnskyddstjänster har en komplicerad historia i Amerika och står än idag inför en ständig kris. Å ena sidan kräver fosterhem resurser från staten och splittrar familjer; å andra sidan är det en egen risk att genomföra familjebevarandeplaner. Detta policyreformdokument kommer att undersöka problemet som presenteras av The Family First Prevention Services Act FFPSA, antagen som en del av Public Law P. Den kommer sedan att ge en analys av problemet utifrån historiska, sociala, ekonomiska och politiska perspektiv.


Den kommer sedan att granska politiken, utvärdera den och diskutera aktuella reformförslag. Problemöversikt Det är känt att avlägsnande av barn från sina familjer och placerade dem i familjehemstjänster kan vara psykologiskt och känslomässigt skadligt för barnet Ringel et al. Men att lämna barn i familjer där övergrepp förekommer... Referenser Behrmann, S. Den tidigare DHS-sekreteraren Kirstjen Nielsen säger att hon lämnade tjänsten för att det inte var tillräckligt att säga nej. Barnskydd under 2000-talet. Columbia University Press.


Orphan Trains: Berättelsen om Charles Loring Brace och barnen han räddade och misslyckades. Chicago: University of Chicago Press Patwardhan, I. Barnmisshandel som en funktion av kumulativ familjerisk: Fynd från det intensiva familjeskyddsprogrammet. Reid, P. DHS-sekreterare Kirstjen Nielsen talar för första gången sedan tillkännagivandet om avgång. Förbättra barnskyddsresultat: balansera investeringar i förebyggande och behandling. Rand hälsa kvartalsvis, 7 4. Wiltz, T. Denna nya federala lag kommer att förändra fosterhem som vi känner till det. Skift från första ordningens till andra ordningens cybernetik i familjen och systemiska terapier Den strategiska familjeterapimodellen kom upp på s och var inspirerad av två primära verk: Milton Ericksons verk som kom med revolutionerande paradoxala interventioner som utnyttjade människors motstånd mot förändring för att hjälpa till att förändra psykiatriska symtom först; och verk av Gregory Bateson och Palo Alto Group som använde sig av cybernetik i familjens kommunikationsmönster.


Stilen på en terapeut förändras när han eller hon blir bättre som person och när de utvecklas professionellt, och även i enlighet med vad som är på modet vid den tiden. En äldre person har chansen att titta på vad som hände i deras förflutna och se vad som fungerade och vad som misslyckades. Detta ger dem ett bättre perspektiv på vad som fungerar och vad som kanske inte fungerar för en given situation. Vägen är…. Referenser Asen, E. Resultatforskning inom familjeterapi. Advances in Psychiatric Treatment, vol. Familjeterapiresultatforskning: en prövning för familjer, terapeuter och forskare. Family Process, 30, Baron, P. Ekosystemisk psykologi; första och andra ordningens cybernetik. Baucom, D. Empiriskt stödda par- och familjeinterventioner för äktenskapsproblem och psykiska problem för vuxna. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 66, Indatasystemen och de genomgående systemen i organisationen eller utbildningsinstitutionen, i detta fall, har ett inmatningssystem som upprätthåller systemet och dessa indata tillhandahålls av alla i institutionens hierarki Morgan , Produktionsinsatserna för utbildningsinstitutionen inkluderar de förslag som söks in i interventionssystemet, i enlighet med fallstudien, är de viktiga råden från FSB-kommittén för funktionell beteendebedömning.


Detta är viktigt eftersom kommittén består av experter och kända personer från alla samhällsskikt och inkluderar rådgivare, fakultets- och avdelningschefer samt en... Referenser Morgan, G. Bilder på organisation 2nd ed. Thousand Oaks, Kalifornien. Staber, U. Förstå organisationer. London: SAGE. Familjeprojekt Familjen Jacques verkar ha fungerat mycket bra tills maken började missbruka droger och alkohol. Det här var ett problem tidigare, men saker och ting har stabiliserats när man fick rätt hjälp. Återfallet inträffade direkt efter att hustrun och barnen lämnat för ett besök hos hustruns familj. Därför kan det rimligen antas att närvaron av familjen har en positiv effekt på upprätthållandet av behandlingsregimen.


Eftersom maken Jean fungerade på en mycket hög nivå innan hans återfall i en cykel av missbruk och övergivandet av behandlingsregimen, kan det antas att han återigen kommer att svara på intervention. Eftersom det ännu inte finns någon fysisk fara för familjen kommer behandlings- och interventionsprogrammet att administreras under strikt officiell övervakning, med regelbundna övervakningssessioner. Men även om målet är att hålla ihop familjen, är en oförutsedda händelse... Referenser Brown, J. Psykoterapiintegration: Systemteori och självpsykologi. Journal of Marital and Family Therapy. Barnförsummelse: En guide för förebyggande, bedömning och intervention.


Av hälsa och mänskliga tjänster. pdf Moore, B. Empiriskt stödda familje- och kamratinterventioner för dubbla sjukdomar. Forskning om socialt arbete. Människor fokuserar i allmänhet på utseendet när de stöter på en viss individ. Detta exemplifieras perfekt av mötet mellan den gamla medlemmen av familjen De Lacey och monstret. Mannen välkomnar först varelsen, eftersom han inte längre kan se och är obekant med monstrets ansiktsdrag och kropp. Victor Frankenstein kan anses kontrastera monstret genom sitt beteende, sin bakgrund och på grund av de mål han har. Forskaren hade praktiskt taget allt som monstret längtade efter, med tanke på hans familj, hans rykte och det faktum att han allmänt sett sågs som en av samhällets ledande medlemmar.


Istället för att värdera det han hade, gav Frankenstein dock bort allt till förmån för att vinna rykte, eftersom detta tydligen var det han uppskattade mest i livet. de flesta läsare kommer sannolikt att skylla på Frankenstein för de flesta olyckliga händelserna i boken,... Citerade verk: Bloom Bissonete, Melissa, "Teaching the Monster: Frankenstein and Critical Thinking" Chao, Shun-Liang. Lunsford, Lars, "The Devaluing of Life in Shelley's Frankenstein," the Explicator, Vol. När barnen väl är myndiga minskar föräldrarnas skyldighet att ta hand om dem när barnet tar ansvar för att börja ett nytt liv någon annanstans.


Föräldern har vanligtvis sparat tillräckligt med pengar genom livförsäkringssystem och pensionssparande för att klara sig själv efter pensioneringen. När barnet är vuxet finns det inget beroende mellan föräldrar och barn. Egenskaper som hårt arbete och ärlighet uppmuntras mot barn för att säkerställa deras överlevnad i olika samhällen när han växer upp. I vissa fall när föräldern är för svag och gammal för att ta hand om sig själv, tas han till ett äldreboende eftersom inget av hans barn är tillgängligt för att ta hand om honom Stewart et al. Den andra modellen för familjemodell är modellen för psykologiskt eller emotionellt ömsesidigt beroende. I denna modell är barnen till mindre materiell hjälp för familjen. Verk som citeras Chou, K. Emotionell autonomi och depression bland kinesiska ungdomar.


Journal of Genetic Psychology, pp , Jose, P. Föräldrars värderingar och praxis som är relevanta för små barns sociala utveckling i Taiwan och USA. Journal of Cross-Cultural Psychology, 31, pp , Misra, G. Innebörden av prestation: Implikationer för en tvärkulturell teori om prestationsmotivation, ur ett annat perspektiv: Studier av beteende över kulturer, Lisse: Swets och Zeitlinger, pp Phalet, K. Överföring mellan generationerna av kollektivism och prestationsvärden i två kulturella sammanhang: fallet med turkiska familjer i Tyskland och turkiska och marockanska familjer i Nederländerna. Journal of Cross-Cultural Psychology, Vol 32, pp , Specifika rekommendationer för familjeterapeuter som använder föräldrautbildningstekniker erbjuds.


Varje aspekt av en familjs liv illustreras genom interaktionen mellan individerna och samhället, grannskapet, arbetsplatsen, daghem eller skolan, lagar, säkerhetsåtgärder, resor, ressätt, levnadssätt, boendemiljö och faktiskt alla element som uttrycks av makro-, mikro-, meso- och exonivåerna påverkar individerna. Individerna påverkar miljön och de element som finns däri också genom antingen handlingar eller till och med passivitet. Dessa två fakta visar tydligt giltigheten av teorin och den teoretiska rambasen som beskrivs i denna... Bibliografi Sandelowski M. Oroväckande distinktioner: en semiotik av omvårdnaden; som citeras av Joan Engebretson i dokumentet Hands-on: The Persistent Metaphor in Nursing, Holistic Nursing Practice Vol.


Den ekologiska teorin finns online på www. htm The Theoretical Matrix for a Rogerian Nursing Practice" av E. Barrett, Theoria: Journal of Nursing Theory, 9 4 sid. Upphovsrätt av Svenska föreningen för omvårdnadsteorier i praktik, forskning och utbildning. Omtryckt med tillstånd. htm Meyers, S. Ett ekologiskt tillvägagångssätt för att förbättra föräldrafärdigheter i familjeterapi "http: Kluwer Academic Publishers. Denna typ av psyke avskaffar fenomenet dubbel risk och ger ett motargument till det tidigare påståendet att misshandlade barn tenderar att ha relationer som också kommer att missbruka dem. tanken på idén från texten om "barnmisshandel överförs över generationer.


Jag håller med om påståendet att barnmisshandel överförs över generationerna, eftersom empiriska studier har visat att faktiskt, misshandlade individer under deras barndom i studiens fall, mödrar verkligen hade en tendens att också misshandla sina barn. Återigen, detta uttalande är bara en del... Referenser Bates, K. Bader och F. Egelman, B. Och A. Blommor, R. Förrymda barn och tonårsprostitution: Amerikas förlorade, övergivna och sexuellt utnyttjade barn. Wesport, CT: Greenwood Press. Simons, R. Johnson, J. Beaman och R. Faktum är att många studier visar att avvikande eller asociala barn kan uppleva en förstärkning av banden mellan föräldrar och samhälle under sin utveckling. Därför, även om social kontrollteori är en uppfattning, finns det många alternativa teorier som tar hänsyn till andra fynd och variabler.


Generellt sett är uppfattningen att ett avvikande barn som inte förändras vid en viss ålder "döms" till ett liv i brott om det kritiseras skarpt, eftersom det ofta inte stämmer överens med empiriska rön. Teorier som framförts av Gottfredson och Hirsch föreslår en annan syn på livsförloppet mot brott som tar hänsyn till det faktum att tidigt avvikande beteende i många fall inte nödvändigtvis leder till ett livslångt mönster av kriminellt beteende. Fråga 4. Beskriv märkningsteorin och vilka konsekvenser märkning kan få för ett barn. Bör vi bry oss om märkning? Varför eller varför inte? I huvudsak,…. Referenser ACF Frågor och svar Support. cfm Brottsteorier. Hämtad 9 april från NCWC.


htm Översikt över märkningsteorier. Sammanfattningsvis hade observationsförerfarenhet olika effekter på tidpunkten för efterföljande beredskapsprestanda hos spädbarn. Förklara din förståelse av Baumrinds typologi av föräldraskapsstilar. Baserat på din förståelse av de föräldrastilar som beskrivs av Baumrind, vilken stil av föräldrastil är mest effektiv? Vilket är den minst effektiva stilen av föräldraskap? Var noga med att stödja ditt svar. Diana Baumrind diskuterade föräldraskapstyper, den auktoritära föräldern, den tillåtande föräldern och den auktoritära föräldern Grolnick, W. Baumrinds beskrivning av föräldrastilarna är: Den auktoritära föräldern försöker forma, kontrollera och... The Juvenile in Delinquent Society 1st ed. New York: Alfred a. Självkontroll, social kontroll och evolutionär psykologi: Mot ett integrerat perspektiv på brottslighet.


Canadian Journal of Criminology, 39 4 , The Psychology of Parental Control: How Well-Meant Parenting Backfires. Mahwah, NJ: Lawrence Erlbaum Associates. Ett ekonomiskt psykologiskt förhållningssätt till flockbeteende. Återta barn och ungdom.. En inblick i livet för nio ungdomar i en kriminalvårdsanstalt: Inblick i teorier om brottslighet. American Counseling Association. html Gibbs, J. EQUIP-programmet: Hjälper ungdomar att se -- verkligen se -- den andra personen: Ungdomar som presenterar asocialt beteende behöver kraftfulla insatser som stärker empati, motverkar negativt inflytande från kamrater och utmanar tankefel. Återta barn och ungdom. html Harkwick, K.


Självkontroll, barneffekter och informell social kontroll: Ett direkt test av sociogena faktorers företräde. Canadian Journal of Criminology and Criminal Justice. Canadian Criminal Justice Association. Hämtad 2 oktober från HighBeam Research:... Faktum är att denna teori gör bra för att förklara förekomsten av moderna ungdomsgäng. För det första ägnar sig gängmedlemmar ofta åt beteenden som strider absolut mot de normer och regler som de har lärt sig hemma, men på grund av bristande tro på samhället i stort tillåter de sig själva att förkasta dessa normer.


Därför är brottslingar "fria att engagera sig i praktiskt taget alla möjligheter till avvikande beteende som uppstår. Dessutom tyder inte teorin om social kontroll att att vara vän med en brottsling leder till brottslighet; tvärtom, det tyder på att människor söker sällskap med liknande människor, så att brottslingar ofta kommer att söka sällskap med andra brottslingar. Därför kommer brottslingar att samlas och vara villiga att begå ett brett spektrum av brottsliga beteenden. Dessutom kan de bli bundna till gänget på ett sätt som de var... Referenser Simon, R. Familjer, brottslighet och kriminalitet: kopplar samhällets mest grundläggande institution till antisocialt beteende.


Utgivningsstad: Utgivare. Han har blivit utstött från tre skolor sedan han började sin utbildning och går för närvarande på högstadiet efter att ha gått på en liten charterskola i hans samhälle. Snatterihändelsen gjorde också att hans mamma bad sin pappa att ta honom tillbaka till sitt hem, han har bott med mestadels sin mamma med sällan besök av sin pappa, förutom en årsperiod där han bodde med sin pappa och styvmor och deras andra barn , som slutade vid 12 års ålder när han försökte uttrycka känslor av oro över puberteten för sin styvmor och hon uppfattade samtalet som avvikande och bad att han skulle återlämnas till sin mamma. Justins asociala beteende började vid födseln men har haft perioder av extremer, som börjar med nästan konstant konflikt med sin mamma över vardagliga förfrågningar såväl som andra allmänna avvisningar av auktoriteter, inklusive en incident med extremt fult språkfokus...


Referenser Greene, R. I Human Behaviour Theory and Social Work Practice 2nd ed. New York: Aldine De Gruyter. Loeber, R. Antisocialt beteende och psykiska hälsoproblem: förklarande faktorer i barndomen och tonåren. Van Lier, P. Förstå mekanismer för förändring i utvecklingen av antisocialt beteende: effekten av en universell intervention. Journal of Abnormal Child Psychology, 33 5 , Mindre dramatiskt, enligt min egen personliga erfarenhet har jag känt människor som har ägnat sig åt mindre handlingar av brottsligt beteende, utan någon uppenbar anledning, och jag har framgångsrikt, tror jag varit tvungen att hantera grupptryck för att engagera sig i asociala handlingar. I den här kursen skulle jag vilja lära mig mer om ungdomsrätt, teorier om varför unga människor begår brott och hur någons familj påverkar sannolikheten att de kommer att begå brott.


På personanivå är jag intresserad av familjerätt i allmänhet, eftersom så många av mina vänner kommer från skilda hem och har varit tvungna att hantera familjedomstolssystemet. Jag tror att kursen skulle visa sig användbar inom många områden jag kan välja att gå in på, inklusive utbildning, socialt arbete, lagen eller brottsbekämpning. Expressiv funktion är relaterad till kommunikation som emotionell, verbal och icke-verbal kommunikation, problemlösning och roller inom familjen. Tro inom familjen är också en del av uttrycksfull funktion. För syftet med Calgary Family Assessment Model definieras en familj som den de säger att de är.


Det är mycket viktigt att läkaren som utför bedömningen inte tilldelar sin egen övertygelse om vad han eller hon tror att en familj är, och tar hänsyn till vad patienten tycker om familjen när det gäller patienten, det kan inte bara betyda de människor som faktiskt bor inom hushållet men kan också ta itu med tidigare, nuvarande och framtida känslomässiga bindningar. Calgary Family Intervention Model: Den närmaste familjen består av Mr. Herbert Schelley patienten, Mrs. Annette Schelley hans fru och deras son Thomas Schelley. Den utökade familjen består av Schelleys två gifta döttrar, deras män och deras...


Referens: Brownwald H. Clin hörnsten. Effekten av att använda ett patientutbildningsverktyg med låg läskunnighet på processmått för diabetesvård i en minoritetsbefolkning J. Natl Med Assoc. Familjepolitisk integration Familjepolitik Jag talar om familjepolitisk integration och utbildning inklusive ett systematiskt förhållningssätt till familjepolitik och översikt över de många anledningarna till varför familjeintegrering hjälper samhällen att blomstra. Detaljerad analys av varför mänskliga serviceorganisationer drar mer nytta av integration än den nuvarande metoden att tillhandahålla tjänster till individer, vilket är dyrare och tenderar att se familjer som separata enheter.


Familjepolitisk integration och utbildning är ett systematiskt tillvägagångssätt för familjepolitik som skulle fokusera på att minska behovet av att utveckla program och tjänster som riktar sig till enskilda vuxna och barn, och istället fokusera på att stärka och stärka familjer odriguez, et al. Målen för familjepolitisk integration inkluderar att utveckla tjänster som gör det möjligt för familjer att bli hållbara, och mänskliga serviceorganisationer att ta ansvar för program på ett sätt som gör det möjligt för dem att ta ägarskap av program som kräver större ansvar för deras resultat Westman,... Referenser: Behnke, A. Skapa program för att hjälpa latinoungdomar att trivas i skolan: påverkan av latinoprogram för föräldraengagemang.


Journal of Extension, v. Morrow, C. Modellen för smarta integrerade tjänster som börjar tidigt: förbättra tillgången till beteendevårdstjänster inom barnhälsovården för familjer med små barn i riskzonen. Journal of Child and Family Studies, v. i slutändan "missbrukaren måste vilja förändras" och om missbrukaren inte vill ändra sig spelar det ingen roll vilket program National Institute of Justice, National Institute of Justice rapporterar att en kvinna "ofta behåller den lagliga vårdnaden om ett barn medan i fängelse, och väl ute, får inte barnet omedelbart återlämnas till sig av den familjemedlem som tar hand om barnet. Studien bryter ny mark genom att registrera fångars perspektiv på... Bibliografi Baltimore Prisoners' Experiences Returning Home," av Christy Visher, Vera Kachnowski, Nancy La Vigne och Jeremy Travis, har möjliggjorts av Annie E.


Casey Foundation, OSI-Baltimore, Abell Foundation, Russell Sage Foundation, Maryland Governor's Office of Crime Control and Prevention och John D. Och Catherine T. MacArthur Foundation. Community Supervision and Reentry Urban Institute Prison Reentry Portfolio. cfm Pelissier, Bernadette Könsskillnader i missbruksbehandling Inträde och kvarhållande bland fångar med missbrukshistorik. Forskning och praktik. American Journal of Public Health augusti pdf Powell, M. Anne; och Nolan, Clare California State Prisoners with Children:.


Engelska för akademiska syften fokuserar också på läsaren, inte som en specifik individ utan som representant för en diskursgemenskap, till exempel en specifik disciplin eller akademi i allmänhet. Läsaren är en initierad expert som representerar en fakultetspublik. Denna läsare, särskilt allvetande och allsmäktig, kommer sannolikt att vara en abstrakt representation, en generaliserad konstruktion, en reifierad från en granskning av akademiska uppgifter och textmål, Partnerskapsundervisning är inte bara en förlängning av kooperativ undervisning. Kooperativ undervisning består av en språkstödslärare och klasslärare som tillsammans planerar en läroplan och undervisningsstrategier som tar hänsyn till alla elevers lärandebehov. Poängen är att anpassa inlärningssituationen så att den passar eleverna.


Partnerskapsundervisning är mer än så. Den bygger på idén om kooperativ undervisning genom att koppla två lärares arbete med planer för förbättring av läroplanen... Referenser Davison, Chris. Samarbete mellan ESL och innehållslärare: Hur vet vi när vi gör det rätt? Grover, Sam. Metoder för undervisning i TESOL. Teoristyrd praktik Det finns ett samband mellan teorier, forskning, praktisk tillämpning och utbildning. De tre sistnämnda borde faktiskt regisseras av den förra. Vidare informerar forskningsarbeten utbildning såväl som praktisk tillämpning genom att erbjuda bevis för bästa praxis relaterad till omvårdnadsinstruktion och vård. Utbildning utgör sammanhanget för lärande. Praktiksammanhang är där eleverna undervisas, patienter ges evidensbaserad vård och sjuksköterskor skaffar sig erfarenheter för att hjälpa dem att formulera nya omvårdnadsteorier och ämnen för framtida studier.


Monogama kärnfamiljer, polygama och gemensamma familjer Familjen har olika konnotationer för olika personer och kulturer. I det amerikanska samhället är ordet vanligtvis menat att beteckna en kärnfamilj som består av en far, mor och deras barn. Men betydelsen av familj i Asien är annorlunda eftersom familjen inkluderar farföräldrar, släktingar och syskon till de äldre. Familj skulle alltså också beteckna en hel klan. I afrikanska samhällen har mormonsystemet sin egen konnotation av familj. Största delen av världen har någon form av pluraläktenskap, eller polygami, och är sanktionerat av religioner. Polygami är inte en icke-västerländsk praxis, utan finns även i moderna västerländska samhällen. Koktvedgaard Zeitzen, Den vanliga typen av familj är kärnfamiljen, de andra typerna har hela tiden lockat forskare att försöka hitta en antropologisk teori för månggifte som har spridit sig till U.


Och Storbritannien till Malaysia, Indien, regioner i Afrika... Referenser Al-Krenawi, Alean; Graham, John R; Al-Krenawi, Salem. Al-Krenawi, Alean; Sheva, öl; Graham, John R. Soc Psychiatry, vol. Altman, Irwin; Ginat, Joseph. Flera terapeutiska modeller av en familj Huvudkomponenterna i strukturterapi Strukturterapi är en familjebehandlingsmodell baserad på systemteorin. Den utmärkande komponenten i denna modell är den tonvikt den har lagt på strukturella justeringar som det primära målet för terapisessionen. Denna betoning är framträdande framför detaljer om justeringar i individuella beteenden. Huvudsyftet med strukturell familjeterapi är att förhindra att sekvenser upprepas genom att eftertrakta familjernas hierarkiska strukturer.


Detta omfattar förändringar i maktfördelning mellan familjemedlemmar genom att justera interaktionsstilar. Ändå verkar strukturell familjeterapi genom att göra förändringar i den dysfunktionella familjestrukturen genom att uppmuntra och främja tillväxt bland familjemedlemmar med den primära avsikten att återuppbygga familjen Petridis,... Referenser Goldenberg, H. Familjeterapi: En översikt. Lock, A. Diskursiva perspektiv i terapeutisk praktik. Oxford: Oxford University Press. Peterson, G. Handbok om äktenskap och familj. New York: Plenum Press. Petridis, N. Harmonisk analys, Iraklion Proceedings från en konferens som hölls vid universitetet på Kreta.


Berlin: Springer-Verlag. Duggar Family En av de mest populära tv-serierna just nu är "19 Kids and Counting" med den ständigt växande Duggar-familjen. Succéserien på The Learning Channel är värd för Duggar-föräldrarna, Jim Bob och Michelle Duggar, samt familjens 19 barn nio flickor och 10 pojkar och olika kändisbesökare och andra flermedlemsfamiljer som hjälper till att hålla showen fräsch och intressant. Uppenbarligen kommer varje familj med 21 medlemmar att involvera ett komplext socialt system som ger en användbar ram för att undersöka olika teorier och begrepp relaterade till sociala enheter. För detta ändamål ger denna uppsats en genomgång av relevant litteratur för att undersöka det sociala systemet i familjen Duggar från tre teoretiska och fem begreppsmässiga perspektiv, en definition och diskussion om dessa teorier och begrepp och hur den sociala enheten visar dessa, följt av en beskrivning och illustration av de olika sätten i...


Referenser Assadourian, E. Den levande jordens etiska principer: En familj för alla familjer. World Watch, 22 2 , Mass, W. Arkansas par stolta föräldrar till 17! The New American, 23 22 , Stanley, L. Uppdatering om Duggars - Josie gör The New American, 26 8 ,. Övergång från slutna till öppna system: Hur effektiva sjuksköterskeledare närmar sig problemlösning och beslutsfattande i organisationer Syftet med denna studie är att undersöka övergången från slutna till öppna system och hur effektiva sjuksköterskeledare närmar sig problemlösning och beslutsfattande i organisationer. Denna studie kommer att använda systemteori för att identifiera en fråga eller process som skulle kunna förbättras och tillämpa kunskap och strategier relaterade till systemteori.


Problemet som tas upp i den här studien är det överdrivna förtroendet för olicensierad personal, vilket resulterar i att vissa fattar beslut som är reserverade för legitimerad vårdpersonal. Sjuksköterskechefens ansvar Det rapporteras att den legitimerade sjuksköterskechefen eller tillsynssköterskan har ansvaret att "delegera yrkesansvar endast till personer som är kvalificerade genom utbildning, erfarenhet eller licens att utföra ansvaret. Verk som citeras NACNS årliga konferens: Clinical Nurse Specialists Leading Innovation for Healthcare Change. April pdf Hälso- och sjukvårdsansvar och ersättning till skadade patienter och familjer. Kapitel pdf Sjuksköterskeguide för att praktisera New York Office of the Professions, Division of Professional Licensing Services.


Business Att tillämpa öppen systemteori på Google Öppna systemteori kan användas som ett sätt att undersöka en organisation. En intressant organisation, som också var med på Fortunes lista över de bästa företagen att arbeta för är Google Fortune, Google är ett företag där det finns ett stort inflytande mellan den interna och den externa miljön på grund av företagets porösa gränser. En av de viktigaste och mest inflytelserika komponenterna i Google är de anställda, de är också en av de mest porösa delarna eftersom de anställda kan vara medlemmar i flera system och deras prestationer på arbetsplatsen kan påverkas av många yttre krafter.


Motivationsteori, som Maslows behovshierarki, indikerar att anställda kommer att ha olika behov; dessa kan bero på många externa influenser, baserat på deras personliga psykologiska välbefinnande och attityder, och andra faktorer, såsom... pdf Scott, W. Organisationer: Rationella, naturliga och öppna system. Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall. Familjens hälsa i vårt samhälle Familjesystemet som ett verktyg för att främja hälsa Familjen är avgörande för vårt samhälles hälsa och välbefinnande. Först nyligen har forskare och vårdgivare börjat inse att familjer fungerar som ett system för att främja hälsa bland familjemedlemmar.


Så det som påverkar en familjemedlem kommer i slutändan att påverka andra. En familjemedlems hälsa eller beteende kan direkt eller indirekt påverka andra familjemedlemmars hälsa och välbefinnande. Eftersom familjer är mer allmänt erkända som system som kan skapa en hälsosam eller ohälsosam miljö, föreslår sjuksköterskeforskare ett mer integrerat och holistiskt tillvägagångssätt för vård som fokuserar på familjer som system. Integrativ praktik tyder på att sjuksköterskor betraktar familjer som system och arbetar med familjer i detta avseende för att hjälpa... Referenser: Denham, S. Friedman, M. M, Bowden, V. Familjesjuksköterskeforskning, teori och praktik. Bioekologisk teori och familje- och gemenskapsresursen konceptuell ram Casehistorien "Kerry" har tvillingflickor som nu är 4 år gamla.


han hade bott med hennes defacto "Dean" under de senaste 6 åren. han är utbildad kosmetolog och har tidigare drivit ett litet företag hemifrån innan tvillingarnas födelse. han gick i skolan fram till år 12 motsvarande UA gymnasieexamen vid en allmän skola, är själv ett av två barn och har stödjande föräldrar i en medelinkomstförort. han lämnade henne defacto för 10 månader sedan efter två år av våld i hemmet orsakat av användningen av intravenös "hastighet. Under de föregående två åren utsattes "Kerry" för fysiska och psykiska trauman, tvillingarna blev vittne till detta övergrepp. Källor Bronfenbrenner, U. The Ecology of Human Development: Experiment by Nature and Design.


Cambridge, MA: Harvard University Press. Caspi, JJ Bronfenbrenners ekologiska systemteori Prochaska, J. Systems of Psychotherapy: A Trans-theoretical Analysis, sjätte upplagan. National Child Abuse Statistics, i ljuset av dessa kritiska samtida farhågor för ungdomar, valde den här forskaren att dokumentera tillämpningen av objektupprymdhet, anknytningsteorier och självpsykologi i klinisk praxis, speciellt med fokus på en patient som upplevde övergrepp när ett barn. Följaktligen hävdar den här forskaren att denna avhandling om klinisk fallstudie visar sig vara en viktig satsning, som kommer att bidra till att förbättra forskningen inom psykologiområdet. För denna avhandling om kliniska fallstudier som utforskar objektuppryckning, anknytningsteorier och självpsykologi, tillsammans med forskning om information för tillämpningen av dessa teorier i klinisk praktik, svarade forskaren på följande forskningsfrågor.


sökfrågor Vad är Winnicotts upprymda modellteori? Vad är Bowlbys anknytningsteori? Vad är Kohuts självpsykologi? Hur kan komponenter i dessa tre teorier tillämpas på det kliniska fallet som valts för... Referenser American Psychiatric Association, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, fjärde upplagan, Test Revised. Washington DC. Blatt, S. Nivåer av objektrepresentation i analytisk och introjektiv depression. New York: International University Press. Bowlby, J. Volym ett av Attachment and Loss, New York: Basic Books.


Som en reaktion undersöker diabetesforskningen farmakologiska alternativ och förändringar i livsstil för att begränsa trenden. Nya rön pekar på behovet av sjukvårdspersonal att ge diabetessjuka möjlighet att använda sig av självförvaltning som det bästa alternativet för närvarande Kumar. En plans ändamålsenlighet och dess genomförande för att hjälpa en klient med diabetes hjälpte till att fylla ut hennes egenvårdsunderskott Kumar Den interpersonella relationen mellan en sjuksköterska och hennes klient minimerar den stress som den senare och hennes familj upplever. Detta gör det möjligt för klienten eller patienten och hennes familj att agera mer ansvarsfullt i hälsofrågor.


En bedömning och vårdplan kan använda Orems klientrelaterade begrepp -- av egenvård, egenvårdsagentur, terapeutisk egenvårdsbehov och egenvårdsbrist --, begreppen omvårdnadsbyrå och omvårdnadssystem och den grundläggande konditioneringen faktorer. Att integrera dessa begrepp i andra teorier om hälsofrämjande och familjesystem kan vägleda effektiva... Bibliografi Aldridge, V. Självövervakning av blod, glukos ovärderlig för att hantera diabetes. Journal of Diabetes Nursing: SB Communications. Samband mellan egenvårdsbeteende och egenvårdsbehov hos patienter med hjärtsvikt.


Southern African Journal of Critical Care: South African Medical Association. Dorothea Orems teori om egenvård. SlideShare, Inc. Egenvårdsbehov hos vårdgivare som hanterar stroke. Grohol J. Anknytningsteori. Psyk Central. sajten är samlad med många länkar till psykologiska problem och personer relaterade till detta område. hans artikel har skrivits av Dr. John Grohol som är en känd psykolog och ägare till denna webbportal. artikeln fokuserar på teorin om anknytning och förklarar olika beteendemönster som observerats i denna teoris duk. Holmes, J. John Bowlby och Attachment Heory. New York: Routledge. Han är också gästprofessor vid Psychoanalysis Unit University College London. I den här boken ger Jeremy Holmes en fokuserad och sammanhängande redogörelse för Bowlbys liv och arbete, baserat på intervjuer med...


Webbplatsen är en onlineresurs för olika definitioner och förklaringar av olika termer som används i språket. Webbplatsen innehåller en lista över ord som är fördelade i titlar eller kategorier. Det är en heltäckande portal för språket. Pietromonaco P. Och Barrett L. F, Attachment Theory as an Organizing Framework: En syn från olika analysnivåer. Review of General Psychology, 4, No 2, Review of General Psychology är en kvartalstidskrift och publicerar nya teoretiska, konceptuella eller metodologiska artiklar som fokuserar på psykologins traditionella underdiscipliner.


Det är en godkänd tidskrift från American Psychological Association APA. Författarna till artikeln är kända psykologer. Paula R. Pietrornonaco undervisar vid University of Massachusetts i Amherst och Lisa Feldman Barrett vid Boston College. Artikeln omfattar de flesta aspekterna av den mångfaldiga teorin om anknytning från dess utveckling till dess nuvarande status. Imogene King's Attainment Theory King's Attainment Theory Grunden i Imogene Kings teori om måluppfyllelse är ett löst kopplat partnerskap mellan sjuksköterskan och patienten som möjliggör kommunikation om patientens tillstånd, deras hälsomål och en handlingsplan för att uppnå patientens mål.


Det konceptuella ramverket är baserat på systemteorin -- och King använder de tre klassiska systemen i sin representation av sin teori: 1 det personliga systemet, 2 det interpersonella och 3 det sociala systemet. När det konceptuella ramverket flyttas till de interpersonella systemen, antar konstruktionerna en mer integrerad form: kommunikation, interaktion, transaktion, tid och rum. I den sista komponenten av det konceptuella ramverket, konstruktionerna av auktoritet, status, makt, beslutsfattande och... Referenser Alligood, M. Och Tomey, M. Omvårdnadsteori: Användning och tillämpning. Louis, MO: Mosby. Svart, M. Medicinsk kirurgisk omvårdnad: Klinisk ledning för positiva resultat.


Louis, Missouri. George, J. Sjukskötersketeorier: Basen för professionell sjuksköterskepraktik. Norwalk, CT: Appleton och Lange. Jukkala, A. Och Hopkins, L. Den kliniska sjuksköterskeledaren och landsbygdens sjukhus säkerhet och kvalitet, Online Journal of Rural Nursing and Health Care, 10 2. Teorin ser mänskliga organisatoriska beteenden och föreställningar kulturellt bundna, snarare än naturliga, till skillnad från förespråkare av systemteorin. Systemteorin har varit mer influerad av sociologi och lingvistik än naturvetenskapen. Att analysera symboliska tolkningar kan vara mer användbart i organisationer som betjänar olika befolkningsgrupper: om en folkhälsoorganisation vill lindra förekomsten av diabetes i ett område räcker det inte att mer effektivt sprida information genom de befintliga kommunikationskanalerna som systemteorin kan föreslå eller ändra till och med miljön för att skapa hälsosamma alternativ för konsumtion.


Snarare kan de som serveras behöva rådgivning för att ändra vad de anser vara bra mat, en hälsosam kost och en positiv kroppsuppfattning, om deras kultur tenderar att förstärka ohälsosamma metoder. En ideologisk översyn är nödvändig för att ändra vissa beteenden, som den minskade sociala acceptansen av rökning, till exempel. Organisationer är sociala såväl som formella och kulturella till sin natur... Works Cited Hatch, Mary Jo. Organisationsteori: Moderna, symboliska och postmoderna perspektiv. Oxford University Press, 2:a upplagan.


Sammanfattning av kontextuell familjeteorimodell Följande är de främsta antagandena för förändring i den kontextuella metodiken. Moral och principer förmedlas och överförs över generationer. Alla dimensioner är trassliga och motiverar människors relationer och beteendemönster. Bevis -- fakta som genetisk information, fysiska attribut, etnisk uppväxt, grundläggande historia, personliga händelser och livscykel. Specifik psykologi: Sfären för de flesta distinkta psykoterapier och deras effekter. Systemisk hantering: Det väsentliga i den traditionella systemiska familjeterapisfären som täcker konfigurationer, regler, kontroll, inriktningar, kopplingar, reaktioner, etc. Interpersonellt samvete: Dessa innefattar vanligtvis "rättssystemet" eller etiska upplägg som särskilt handlar om roller, ansvar, koppling, omtanke, ömsesidighet, hängivenhet, arv, skuld, jämlikhet och förtroende inom täta relationer. Elational etik förlitar sig mycket på nivån av förtroende i relationen.


Om de inblandade inte är förtroendefulla eller pålitliga, tenderar skyldigheter och anspråk på känslor och tid att hopa sig... Referenser Boszormenyi-Nagy, I. Kontextuell terapi. Kniskern Eds. II, sid. Fitzgerald, P. Osynliga lojaliteter: Livgivande 0r Livtagande? Att hjälpa barn och familjer: En ny behandlingsmodell som integrerar psykodynamiska, beteendemässiga och kontextuella tillvägagångssätt. Hämtad från GoodTherapy. Generella betygspoäng, SAT-poäng och skolengagemang tenderar att vara lägre än deras kamrater som kommer från två föräldrahem Park, Lägre kollegial närvaro är också en annan viktig fråga som ses inom denna växande befolkning. I genomsnitt går individer som kommer ut från ensamstående förälderhem mindre än sina motsvarigheter med båda föräldrarna närvarande Huan. Detta är ofta förknippat med de sämre betygen som diskuterades tidigare.


Men det är också ofta knutet till utgiftsvanor för utbildning Huan, återigen är denna befolkning föremål för lägre inkomstgenomsnitt, vilket gör det svårt att spendera så mycket pengar på college. Dessutom finns det en annan påverkan som tenderar att ha en negativ inverkan på antalet barn från familjer med ensamstående föräldrar som går på college Worth, referenser Baumgartner, Thomas Martin, Burns, Tom R. Utformningen av socioekonomiska system: tillämpningen av teorin om aktör-systemdynamik på konflikter, social makt och institutionell innovation i det ekonomiska livet. College styrelse. Genomsnittliga SAT-poäng. pdf Huan, W. Familjens inkomst på familjens utbildningskostnader och barns skolgång. Journal of Family Issues, 24 6 , Jones, K. Ensamstående förälderhushåll och barndomens akademiska prestationer.


Associerat innehåll. Cybernetik i familjeterapi Familjeterapi som den kallas idag har en lång och invecklad historia. Från Freuds och Jungs dagar fanns det en allmän uppfattning att individen var ensam ansvarig för allt som har gått fel i psyket. Därför har alla terapeutiska insatser fokuserat på den individuella relationen mellan terapeut och individ. Detta har varit grunden för psykiatrisk intervention i decennier och utgör fortfarande grunden för många terapier idag. Utöver de grundläggande freudianska och jungianska analyserna innefattar terapierna idag nyare filosofier som att se terapimottagaren som en "klient" snarare än en "patient" och att betrakta personen som en slags jämlik man kan bygga en terapeutisk relation med för att för att uppnå optimala resultat.


Dynamiken i psykoterapiinterventioner har utvecklats sedan s till att omfatta inte bara ett erkännande av individuella inre konflikter, utan också inflytandet av... Referenser Atkinson, B. Ytterligare tankar om andra ordningens familjeterapi. Hämtad från: thecouplesclinic. Även om de är många till antalet inkluderar vissa funktioner i familjen värderingar och praxis baserade på teorier som används för att förklara levnadsmönster bland de individer som utgör familjesystemen. I systemteorin påverkar beteenden och familjemedlemmars reaktioner regleringen av familjemönstret och familjelivsmönstret. Betydelser och värderingar är viktiga komponenter i familjesystemet och ger motivation och energi. Varje familj har en unik kultur, värde, struktur och historia. Vi kan välja våra vänner och ibland även de människor vi väljer att arbeta med, men vi kan inte på något sätt välja vilka våra familjemedlemmar är.


Vi har fastnat med dem på gott och ont och vi är för alltid bundna; lyckligtvis eller tyvärr. Familjesammanhållning är viktigt. Familjer som har sunda nivåer av sammanhållning interagerar känslomässigt med varandra och hittar den outtalade balansen som stöder oss när vi vill ha vårt alldeles egna individuella oberoende och i samma hand kan vi fortsätta att upprätthålla vår familjegemenskap. Beställ anpassad uppsats Family Systems Theory med gratis plagiatrapport. Sund familjesammanhållning är inte bara styrka, utan en resurs för familjer som kommer att hjälpa dem att möta familjelivets dagliga utmaningar. Detta system hjälper till med att bibehålla ett sunt äktenskap och att tillhandahålla en uppfostrande miljö för alla barn om de är närvarande inom familjen.


Familjemedlemmar från sammanhållna familjemiljöer känner sig inkluderade och känslomässigt kopplade till familjen. Låg familjesammanhållning indikerar ett svagt känslomässigt band mellan familjemedlemmar. Det är viktigt att göra allt för att upprätthålla en hög familjesammanhållning; detta kommer att hålla familjesystemet starkt. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Familjesystemteori. Gratis uppsatser - PhDessay. com, 04 feb, Åtkomst 7 januari, com , feb Familjesystem Interventioner Interventionsfärdigheter: Underlätta familjebyte Ändra färdigheter 1. Bryt maladaptiva interaktionsmönster 2. Tydlighet problematiska konsekvenser 3.


Ändra affektiva block 4. Initiera kognitiv omstrukturering 5. Implementera nytt.

No comments:

Post a Comment